Alles over een uitvaart in Almere

Bezoek de grootste uitvaartbeurs van Nederland

Veel mensen hebben vragen rondom het thema uitvaart. Denk daarbij aan vragen over de nalatenschap, hoe kan je een uitvaart echt persoonlijk maken, wie zorgt er voor je huisdier als je er niet meer bent, hoe kan je het beste omgaan met mensen in rouw? Op zaterdag 22 april kan je op al deze vragen antwoorden en inspiratie vinden op de grootste (gratis toegankelijke) uitvaartbeurs van Nederland.

Deze landelijke uitvaartbeurs wordt gehouden in de historische Westerkerk aan de Prinsengracht 281 in Amsterdam (naast het Anne Frank Huis). Er zijn hele bijzondere uitvaartkisten te zien, speciale rouwauto’s, asbestemmingen, grafmonumenten en nog veel meer (uitvaart)producten te zien. Bezoekers kunnen vragen stellen aan onder andere een notaris, rouwconsulent, mensen die gespecialiseerd zijn in administratieve hulp voor nabestaanden.

Peter Dibbets, deskundige op het gebied van het verzorgen van uitvaarten voor mensen met een verstandelijke beperking, geeft een lezing op de beurs. Dibbets is daarnaast ook te vinden in zijn eigen stand op de beursvloer.

Uniek is het (werkende) schaalmodel van een crematieoven. Specialisten die deze ovens bouwen leggen het publiek uit wat voor techniek er komt kijken bij een crematie. De Dierenbescherming is aanwezig om onder andere uitleg te geven over hoe je kan zorgen dat er na je dood goed wordt gezorgd voor je huisdier.

Kortom, alles over het thema uitvaart kunt u op een laagdrempelige manier tot u nemen tijdens de Uitvaartbeurs Amsterdam in de Westerkerk op zaterdag 22 april vanaf 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis!

Website: www.uitvaartbeurs.nl
Twitter: @UitvaartAMS
Facebook: UitvaartbeursAmsterdam

Facts Uitvaartbeurs Amsterdam


Kijk voor meer informatie op www.uitvaartbeurs.nl