Alles over een uitvaart in Almere

Kies uitvaartondernemer in Almere

Er zijn tientallen uitvaartondernemers die hun diensten aanbieden in Almere. Voor nabestaanden is het daarom soms lastig om de beste uitvaartondernemer te kiezen. Soms kennen mensen een uitvaartondernemer van een eerdere uitvaart. In dit hoofdstuk staan een aantal handige tips die kunnen helpen bij het kiezen van een uitvaartondernemer die past bij de overledene en de nabestaanden.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat elke uitvaartondernemer zijn of haar eigen werkwijze en tarieven heeft. In Nederland hoef je niet te beschikken over een speciaal uitvaartdiploma om te mogen werken als uitvaartondernemer. Iedere uitvaartondernemer heeft weer zo zijn eigen manier van werken. Soms denken mensen dat er al binnen enkele uren na overlijden een uitvaartondernemer bij de overledene moet zijn. Maar dat is niet het geval. Veel families vinden het juist prettiger om de eerste uren alleen te zijn met elkaar en de overledene. In die tijd kunnen ze de eerste emoties met elkaar verwerken en nog heel even niet bezig zijn met allemaal zaken die geregeld moeten worden voor het afscheid.

Vergelijk uitvaartondernemers uit Almere

Tegenwoordig vergelijken mensen verschillende aanbieders voordat ze een grote uitgave doen. Het is dan ook niet onverstandig om dit ook te doen als het gaat om de keuze van een uitvaartondernemer. Het regelen van een uitvaart is niet alleen heel emotioneel, maar ook heel intiem. Er worden heel veel persoonlijke zaken besproken waar de uitvaartondernemer bij zit. Het mag duidelijk zijn dat het dan belangrijk is dat de nabestaanden worden geholpen door iemand waar ze zich bij op hun gemak voelen. Het komt nog veel te vaak voor dat nabestaanden zomaar een uitvaartondernemer bellen en dat ze het afscheid vervolgens moeten regelen met een uitvaartondernemer die helemaal niet bij ze past. Bijna niemand durft de uitvaartondernemer nog weg te sturen als die eenmaal bij de mensen binnen is.

Het is heel eenvoudig om verschillende uitvaartondernemers uit Almere met elkaar te vergelijken op www.uitvaartmarkt.nl. Aan de hand van een uitgebreid wensenformulier ontvangt de aanvrager verschillende offertes van uitvaartondernemers die werken in Almere. De vergelijking levert doorgaans een besparing op van vele honderden euro’s. Maar Uitvaartmarkt.nl maakt het niet alleen mogelijk om te vergelijken op prijs. Op de site kan men de uitvaartondernemers ook vergelijken op kwaliteit en persoonlijkheid. Zo sturen sommige uitvaartondernemers een video mee waarin ze zichzelf presenteren. Op die manier kan de aanvrager vooraf precies zien om wie het gaat en weet de familie zeker dat er een uitvaartondernemer langs komt die bij hen past. Het vergelijken van uitvaartondernemers op Uitvaartmarkt.nl is geheel gratis voor zowel de aanvrager als de uitvaartondernemers.

Sinds September 2016 is er een tweede betrouwbare vergelijkingssite: www.uitvaartoffertes.nl. Deze site is simpeler van opzet, focust zich puur op prijs en is vooral bedoeld voor mensen die geen tijd hebben voor een uitgebreide vergelijking zoals dat mogelijk is met Uitvaartmarkt.nl.

Rol uitvaartverzekering bij keuze uitvaartondernemer

Als de overledene een uitvaartverzekering heeft dan is het belangrijk om te kijken of er sprake is van een natura verzekering of een kapitaal verzekering. Als het om een kapitaal verzekering gaat keert de verzekeraar na overlijden (maximaal) het bedrag uit dat is overeengekomen in de polis. Men kan de verzekeraar bellen om te vragen naar de voorwaarden voor het uitkeren van het bedrag. De familie is helemaal vrij in de keuze van de uitvaartondernemer.

Bij een natura verzekering wil de verzekeraar de uitvaart doorgaans het liefst zelf verzorgen. Deze verzekeraars hebben meestal een eigen uitvaartbedrijf waar ze door de grote aantallen inkoopvoordeel kunnen behalen voor hun leden.

Nabestaanden zijn vrij om alsnog te kiezen voor een andere verzekeraar, maar men moet er dan wel rekening mee houden dat de verzekeraar mogelijk een lager bedrag uitkeert dan de waarde van de uitvaart die staat beschreven in de polis. Het is dan ook verstandig om eerst te bellen met de verzekeraar welk bedrag er uitgekeerd zal worden. Men kan dit bedrag dan voorleggen aan de uitvaartondernemer van keuze.

Kijk voor uitgebreidere informatie over uitvaartverzekeringen op www.uitvaartverzekering.com.

Overlijden in regio Almere melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206