Alles over een uitvaart in Almere

Wat kost een uitvaart in Almere

Een uitvaart kost al snel enkele duizenden euro’s. Dat is voor de meeste mensen heel veel geld en daarom is het ook belangrijk om bij het regelen van een uitvaart te letten op de kosten. De beste tip is om te beginnen om te bepalen welk budget er beschikbaar is voor de uitvaart. Tijdens het regelen van de uitvaart kunnen de nabestaanden bij het maken van de keuzes steeds rekening houden of deze binnen het budget vallen of niet.

De kosten van een uitvaart bestaan uit verschillende onderdelen. In grote lijnen gaat het dan om kosten die worden gemaakt voor de uitvaart (dus vanaf het moment van overlijden tot de dag van de uitvaart), kosten die worden gemaakt tijdens de uitvaart (rouwvervoer, plechtigheid, begrafenis of crematie en de condoleance). Tot slot gaat het om kosten die worden gemaakt na de uitvaart, denk hierbij aan kosten voor asbestemming of een grafmonument etc.

Ook de kosten die de uitvaartondernemer voor zijn of haar diensten en producten in rekening brengt hebben een grote invloed op de totale kosten. In Nederland hoeft een uitvaartondernemer niet verplicht te beschikken over een speciaal uitvaartdiploma. Daarnaast mag elke uitvaartondernemer zelf zijn tarieven bepalen. De kwaliteit van de dienstverlening en de kosten lopen behoorlijk uiteen. Het is dan ook niet onverstandig om een zorgvuldige afweging te maken voordat nabestaanden een uitvaartondernemer de opdracht voor de uitvaart geven.

Goedkope uitvaart in Almere

Het tarief dat voor een uitvaart van Almeerders wordt betaald ligt gemiddeld genomen rond de vijfduizend euro. Dat is het tarief voor een uitvaart met een opbaring in een uitvaartcentrum of thuis, een plechtigheid in de aula van het crematorium, de crematie en een eenvoudige koffietafel. Als families extra wensen hebben, denk bijvoorbeeld aan uitgebreidere catering of een luxe uitvaartkist dan stijgt het tarief.

Er is in de afgelopen jaren veel te doen geweest rond de tarieven voor uitvaarten. Vooral de sterke opkomst van online prijsvergelijkers en de budget uitvaartaanbieders. Nog niet heel lang geleden was het bijna ondenkbaar dat een uitvaartorganisatie de tarieven voor zijn diensten en producten gewoon op de website vermelde. Doordat de uitvaartbranche niet transparant was hadden consumenten geen verstand van de tarieven en betaalden ze vaak de hoofdprijs.

Tegenwoordig zijn er verschillende uitvaartorganisaties die uitvaarten tegen zeer scherpe tarieven aanbieden. Vaak werken ze heel efficiënt waardoor ze een hoge kwaliteit kunnen leveren tegen lage tarieven. Zo kunnen nabestaanden op www.budgetbegrafenis.nl al vanaf 2.235 een eenvoudige begrafenis regelen inclusief graf. Voor een goedkope crematie (al vanaf 1.515 euro) kunnen nabestaanden in Almere kijken op www.budgetcrematie.nl. Deze tarieven zijn zo laag omdat binnen de goedkoopste pakketten alleen de noodzakelijke diensten en producten worden geleverd. Een familie die op de kosten wil letten kan op een juist heel persoonlijke en intieme manier afscheid nemen door de plechtigheid en de condoleance thuis te houden. In dat geval hoeft er niet betaald te worden voor de huur van een aula en een koffieruimte met catering.

Vergelijk uitvaartondernemers uit Almere

Soms denken mensen dat er al binnen enkele uren na het overlijden van hun dierbare een uitvaartondernemer bij de overledene moet komen. Daardoor nemen veel mensen een overhaaste beslissing bij de keuze van een uitvaartondernemer.

Maar er is geen enkele noodzaak om binnen een paar uur een uitvaartondernemer te bellen. Sterker nog, veel families vinden het juist prettiger om de eerste uren eerst nog alleen te zijn met elkaar en hun overleden dierbare. In die tijd kan men heel rustig nadenken over de keuze van de uitvaartondernemer.

Op Uitvaartmarkt.nl kan men heel eenvoudig verschillende uitvaartondernemers uit Almere met elkaar vergelijken. Aan de hand van een wensenformulier ontvangt de aanvrager binnen enkele uren verschillende offertes van uitvaartondernemers uit Almere. Wie gebruik maakt van Uitvaartmarkt.nl ziet al snel dat een vergelijking voor een besparing van vele honderden euro’s kan zorgen. Maar dat is niet het enige, Uitvaartmarkt.nl maakt het ook mogelijk om uitvaartondernemers uit Almere te vergelijken op kwaliteit en persoonlijkheid.

Er zijn bijvoorbeeld uitvaartondernemers die een video meesturen waarin ze zichzelf presenteren. Op die manier kan de aanvrager vooraf zien met wie hij of zij te maken heeft. Het komt helaas nog veel te vaak voor dat families de uitvaart van hun dierbare moeten regelen met een uitvaartondernemer waar ze zich helemaal niet bij op hun gemak voelen. Het regelen van een uitvaart is niet alleen heel emotioneel, maar ook erg intiem. Het is daarom belangrijk dat de nabestaanden worden bijgestaan door een uitvaartondernemer die ze vertrouwen. Het gebruik van Uitvaartmarkt.nl is geheel gratis voor zowel de aanvrager als de uitvaartondernemers.

Een andere goede vergelijkingssite is Uitvaartoffertes.nl. UitvaartOffertes.nl is wat simpeler van opzet en laat vooral verschillen in prijzen zien.

Uitvaartkostencalculator

Mensen die zelf inzicht willen krijgen in de kosten van de uitvaart kunnen dit heel eenvoudig online berekenen door gebruik te maken van de online uitvaart kostencalculator van Uitvaart.nl. Door alle posten van de uitvaart door te lopen ziet men direct wat de kosten van de uitvaart zullen zijn. De kostencalculator maakt gebruik van de gemiddelde tarieven die worden gehanteerd in heel Nederland.

Kosten voor een graf zitten er niet in omdat elke begraafplaats zelf de kosten voor grafrechten mag bepalen. Deze kosten kunnen vele duizenden euro’s verschillen per begraafplaats. Neem voor een overzicht van de kosten van een begraafplaats contact op met de beheerder van de begraafplaats van keuze. De contactgegevens van de begraafplaatsen in Almere vindt u in het hoofdstuk Begraafplaatsen in Almere. Het gebruik van de kostencalculator op Uitvaart.nl is gratis en geheel anoniem.

Mensen die zich willen verzekeren voor de kosten van de uitvaart kunnen voor meer informatie kijken in het hoofdstuk Uitvaartverzekering.

Overlijden in regio Almere melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206