Alles over een uitvaart in Almere

Wat doet een uitvaartondernemer

Een uitvaartondernemer helpt nabestaanden om de uitvaart van hun dierbare te regelen. De uitvaartondernemer helpt de familie om het overzicht te houden in alles wat er op hen afkomt in heel korte tijd.

Als een uitvaartondernemer is gebeld door de familie dan komt hij of zij langs voor een eerste gesprek. Dit wordt ook wel eens het eerste regelgesprek genoemd. De uitvaartverzorger zal veel vragen stellen aan de familie om zo te kunnen helpen om het afscheid helemaal naar wens en smaak van de familie in te vullen. Tijdens het eerste gesprek wordt er gesproken over de opbaring. Wil de familie dat de overledene thuis wordt opgebaard of in een uitvaartcentrum in Almere. Als men kiest voor een uitvaartcentrum zal er ook worden gesproken over het bezoeken van de overledene. Als de familie onbeperkt bij de overledene wil zijn kan de uitvaartondernemer zorgen voor een 24-uurs kamer waar de familie zelf een sleutel van krijgt.

Er zal ook gesproken worden over de verzorging van de overledene. De uitvaartondernemer zal uitleggen dat de verzorging gedaan kan worden door een uitvaartverzorger, maar dat het ook mogelijk is dat de familie hierbij helpt of dat men het zelfs helemaal zelf wil doen. Meestal laat de uitvaartondernemer ook nog een boek achter waarin verschillende uitvaartkisten staan waar men uit kan kiezen. Ook wordt er gesproken over de keuze voor begraven of cremeren. Kijk voor informatie over de mogelijkheden in Almere in de hoofdstukken Begraafplaatsen in Almere en Crematorium Almere. De uitvaartondernemer zal afspraken maken met de begraafplaats of het crematorium. Kiest de familie voor een begrafenis dan zal de uitvaartondernemer waarschijnlijk ook informatie geven over de verschillende grafsoorten die er worden aangeboden.

De uitvaartondernemer helpt ook bij het opstellen van rouwkaarten en de rouwadvertentie. Daarnaast zal de uitvaartondernemer helpen om de uitvaartplechtigheid (kijk voor inspiratie van sfeervolle locaties in Almere in het hoofdstuk: Waar hou je de plechtigheid)voor te bereiden. Een goede voorbereiding is belangrijk omdat het afscheid niet over gedaan kan worden. De uitvaartondernemer kan ook helpen bij het ontvangen van bezoekers bij de opbaring thuis of in het uitvaartcentrum. De uitvaartondernemer zal met de familie ook kijken naar de invulling van de condoleance. Wordt deze gehouden in het uitvaartcentrum, crematorium of heel ergens anders (kijk voor inspiratie in het hoofdstuk Condoleance in Almere.

In de onderstaande film legt een uitvaartonderneemster uit wat een uitvaartondernemer allemaal doet.

Overlijden in regio Almere melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206