Alles over een uitvaart in Almere

Waar hou je de plechtigheid

De meeste uitvaartplechtigheden in Almere worden gehouden in de aula van begraafplaats en crematorium Almere of in de aula van begraafplaats Almere Haven. Maar er zijn ook families die er voor kiezen om de plechtigheid te houden in een niet uitvaart gerelateerde locatie zoals een kroeg, zalencentrum of sportkantine.

Nabestaanden kunnen helemaal zelf bepalen hoe de uitvaartplechtigheid wordt ingevuld. Het belangrijkste is dat men afscheid neemt op een manier die bij de familie en de overledene past. Vaak zijn er een aantal sprekers die wat vertellen over de overledene en wordt er muziek gedraaid. Maar het kan ook zijn dat een familie er voor kiest om bijvoorbeeld samen te zingen of om niet allemaal te zitten maar te staan rond de kist. Vrijwel alles is mogelijk als het maar uitvoerbaar is op de locatie waar de plechtigheid wordt gehouden. Vraag uw uitvaartondernemer gerust of iets mogelijk is want er is echt meer mogelijk dan de meeste mensen denken. Na de plechtigheid wordt meestal een condoleance gehouden.

Plechtigheid in Uitvaartcentrum, crematorium of begraafplaats

Wanneer men er voor kiest om de plechtigheid te houden in de aula van het crematorium of de begraafplaats dan heeft dat als voordeel dat de hele plechtigheid gehouden kan worden op dezelfde locatie.

Deze aula's zijn voorzien van alle faciliteiten die nodig zijn om een plechtigheid te kunnen houden. Denk daarbij aan goede geluidsvoorzieningen, voldoende zitplaatsen en mogelijkheden om beeld te projecteren. De familie kan er vaak ook voor kiezen om de uitvaart vast te laten leggen op video. De meeste aula’s zijn voorzien van een automatisch opname systeem. Deze hebben wel het nadeel dat de video soms wat weg heeft van de beelden van een beveiligingscamera. Families die graag een sfeervol videoverslag willen van de uitvaart kunnen dit beter laten vastleggen door een professionele cameraman. Via Uitvaart.nl kan een professioneel videoteam worden ingehuurd met vakmensen die dagelijks werken in de uitvaartbranche. Mail voor informatie over een uitvaartvideo naar info@uitvaart.nl.

Uitvaartplechtigheid in restaurant, zalencentrum of sportkantine

De meeste horecagelegenheden in Almere stellen hun gelegenheden open voor een uitvaartplechtigheid. Het kan heel bijzonder en persoonlijk zijn om de uitvaart juist op een plek te houden waar de overledene bij leven graag kwam. Stel dat de overledene is getrouwd in het Boathouse Almere, zou het dan niet heel intiem zijn om de uitvaart ook te houden op die locatie? Uw uitvaartondernemer kent diverse gelegenheden in Almere waar een uitvaartplechtigheid gehouden kan worden. Als een familie een gelegenheid op het oog heeft kan men altijd even bellen om te vragen wat de mogelijkheden zijn.

Het komt ook voor dat een uitvaart wordt gehouden in de kantine van de sportclub waar de overledene bijvoorbeeld al jaren vrijwilliger was. In dat geval kan het heel mooi zijn om het afscheid vorm te geven op een plek waar de overledene zich zo thuis voelde. Als er thuis voldoende ruimte is kan men ook overwegen om de uitvaart thuis te laten plaatsvinden. Voor een thuisuitvaart moet doorgaans wel veel worden geregeld. Denk dan aan de catering, garderobe, ontvangst van de belangstellenden, voldoende sanitaire voorzieningen etc. Uitvaartondernemers hebben hier ervaring mee en kunnen alles regelen voor de familie. Op die manier kan de familie in de dagen tussen het overlijden en de uitvaart vooral bezig zijn met afscheid nemen en niet met de vragen over voldoende koffie, stoelen, parkeerplekken etc.

Als de uitvaart thuis wordt gehouden kan men ook overwegen om ook de condoleance thuis te houden. Lees meer over dit onderwerp in het hoofdstuk Condoleance in Almere.

Overlijden in regio Almere melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206