Alles over een uitvaart in Almere

As bewaren

Er zijn duizenden asbestemmingen op de markt waar mensen uit kunnen kiezen als ze de as van hun overleden dierbare willen bewaren. Er zijn bijvoorbeeld heel veel kunstenaars die asbestemmingen maken omdat dit een manier is om extra inkomsten te genereren. Naast deze vaak handgemaakte speciale asbestemmingen zijn er diverse hele mooie meer bekende asbestemmingen waaruit gekozen kan worden. Omdat het onmogelijk is om alle asbestemmingen te beschrijven staan hieronder een aantal zaken beschreven en vindt u links naar sites waar veel asbestemmingen te zien zijn. Dat laatste kan helpen om tot een goede keuze te komen.

Urnen

De urn is de meest verkochte asbestemming is Nederland. Ze zijn er in diverse vormen, maten en kleuren. Ze worden gemaakt van diverse soorten materialen. Wie een urn wil kopen moet van te voren goed nadenken over de plek waar de urn komt te staan. Wil men de urn buiten bewaren dan moet deze gemaakt zijn van materialen die weersbestendig zijn. Als de as in huis wordt bewaard is het verstandig om goed te bedenken of de urn op een plek staat waar hij nooit per ongeluk omgestoten kan worden. Als dat het geval is, is het verstandig om te kiezen voor onbreekbaar materiaal.

De tarieven van urnen lopen sterk uiteen. Ze zijn er al vanaf een paar tientjes tot in de duizenden euro’s. De prijs is onder andere afhankelijk van het gebruikte materiaal en de exclusiviteit. Om een indruk te krijgen van wat voor urnen er allemaal zijn kan men het beste kijken op www.urnenwinkel.nl. Hier is een grote collectie urnen te zien die een goed beeld geeft van wat er allemaal mogelijk is. Een bezoeker van de site krijgt ook een goed beeld van de kosten.

Assieraden

Een beetje as bewaren in een speciaal assieraad is een hele persoonlijke en mooie manier om een van de as van een overleden dierbare bij je te dragen. De as kan worden verwerkt in een mooie ketting, armband, oorbel, horloge etc. Eigenlijk is alles wel mogelijk, iemand die wat as in zijn bril wil bewaren zal vast een specialist vinden die dit kan regelen. Vraag het bijvoorbeeld eens bij de juwelier in de buurt. Een praktische tip is om altijd te kiezen voor een assieraad waar de as wordt bewaard in een holle ruimte die wordt afgesloten met een klein schroefje. Op die manier is het namelijk mogelijk om de as in de toekomst nog eens te over te plaatsen in een andere asbestemming.

Assieraden worden net als gewone sieraden aangeboden in diverse prijscategorieën. Om een indruk te krijgen van de mogelijkheden kan worden gekeken op www.urnenwinkel.nl waar een hele mooie collectie assieraden is te zien.

As bewaren bij Begraafplaatsen en Crematorium Almere

Zowel op de begraafplaats in Almere Haven als op Begraafplaats en Crematorium Almere (Stad) zijn diverse asbestemmingen waar men de as kan bewaren. Er zijn speciale nissen waar de urn in geplaatst kan worden, maar het is ook mogelijk om de urn te begraven in een speciaal urnengraf. Deze nissen en graven kunnen net als gewone graven worden gehuurd voor een bepaalde tijd.

Men kan de as ook bewaren in een speciale zuil of kei in het urnenbos op de begraafplaats in Almere Stad. Voor de mogelijkheden en tarieven van de asbestemmingen kan men het beste contact opnemen met Begraafplaatsen en Crematorium Almere. Kijk voor de contactgegevens in het hoofdstuk Crematorium Almere.

Bij Crematorium Cremaere kan geen as worden bijgezet.

Overlijden in regio Almere melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206